Κουσελάς: Δεν επεκτείνεται η μείωση ΦΠΑ σε άλλες τουριστικές υπηρεσίες

Δεν είναι δυνατή η επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ και σε άλλες τουριστικές υπηρεσίες πέραν των τουριστικών καταλυμάτων, επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου.

«Μετά τη μείωση κατά 4,5 μονάδες του ΦΠΑ (από 11% στο 6,5%) στα καταλύματα, δεν είναι δυνατή η περαιτέρω μείωση στις επιβατικές μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία καθώς και στις λοιπές τουριστικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες», αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Κουσελάς εκτιμά πάντως ότι επειδή η υπηρεσία διαμονής αποτελεί βασικό στοιχείο των ταξιδιωτικών πακέτων, η μείωση του ΦΠΑ θα έχει θετικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ που είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή εξέφραζε την αντίθεσή του με το γεγονός ότι η κυβέρνηση «προχώρησε σε διαχωρισμό του ελληνικού τουρισμού, εξαιρώντας από τη μείωση του ΦΠΑ τα τουριστικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία και τις λοιπές τουριστικές υπηρεσίες και περιόρισε το μέτρο μόνο στα τουριστικά καταλύματα».

Ο κ. Καράογλου αναφέρει μάλιστα ότι ο διαχωρισμός αυτός έχει «εξοργίσει» τους φορείς του κλάδου των επιχειρήσεων του τουρισμού και να έχει καλέσει την κυβέρνηση να εξηγήσει «πως είναι δυνατόν να υπάρξει αύξηση των τουριστών στον περιηγητικό τουρισμό, όταν το κίνητρο που είναι η μείωση του ΦΠΑ στα καταλύματα, μετατρέπεται σε αύξηση 45% στα τουριστικά λεωφορεία».
Πηγή: skai.gr