Φ. Κουβέλης: «Κρίσιμος σταθμός η Σύνοδος Κορυφής»

«Η απομάκρυνση της χώρας μας από την ευρωζώνη θα λειτουργήσει ως ντόμινο που θα πολλαπλασιαστεί», υποστήριξε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Χαρακτήρισε ως κρίσιμο σταθμό τη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιώσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων, την έκδοση ευρωομολόγου και παράλληλα πρέπει να αποκρουστεί το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθεί η Γερμανία.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε τη διεκδίκηση της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του αναφορικά με το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της οικονομίας της χώρας, τη συγκεκριμένη περίοδο, σημειώνοντας πως θα οδηγήσει σε ένα άλλο σύμφωνο σταθερότητας που δεν θα μπορέσουν να το αντέξουν ειδικά οι χώρες του νότου.

Όπως ανέφερε, το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και η κατανομή των ευθυνών πρέπει να γίνει στο σημείο που αναλογεί στον καθένα.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: skai.gr