Η αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Τη χρησιμοποίηση της πολεμικής μηχανής σε βάρος των διαδηλωτών της Λιβύης καταδικάζει το ΚΚΕ και καταγγέλλει τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής, όπως σημειώνει, στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ.

«Οι δοσίλογοι στην κατοχή φώναζαν "κράτα Ρόμελ". Τώρα οι δοσίλογοι της παγκοσμιοποίησης πιστεύουν ότι η εγκαθίδρυση Ισλαμικών κυβερνήσεων εξυπηρετεί τα σχεδία τους. Ανοίγουν όμως τον ασκό του Αιόλου που μέσα του συμπεριλαμβάνει και το σπέρμα του πολέμου», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ.

«Εξεγείρεται η συνείδησή μας μπροστά στη σφαγή του λαού της Λιβύης από το αδίστακτο καθεστώς Καντάφι, που προσπαθεί να επιβιώσει με οποιοδήποτε κόστος. Επείγει η ανάπτυξη του ευρύτερου δυνατού διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με τη Λιβυκή λαϊκή εξέγερση και τα δημοκρατικά της αιτήματα. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε αυτή την κατεύθυνση» σημειώνει ο Π. Τριγάζης από τον ΣΥΝ και ζητά από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς «να καταδικάσουν απερίφραστα τα εγκλήματα του τυραννικού καθεστώτος». Τούτες τις ώρες η «ανοχή είναι συνενοχή», σημειώνει ο κ. Τριγάζης.

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας παράλληλα λόγο για έκδηλη αμηχανία του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Λιβύη.

Η κα. Μπακογιάννη απευθύνει έκκληση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν θεσμικό ρόλο στα αραβικά πράγματα να παρέμβουν αμέσως για να σταματήσει, όπως είπε, αυτή η απάνθρωπη αιματοχυσία.

«Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στο λαό του ο συνταγματάρχης Καντάφι, είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ και να παραιτηθεί. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για να σταματήσει η αιματοχυσία, να δρομολογηθούν δημοκρατικές διαδικασίες μετάβασης στην ομαλότητα, να αποτραπεί η εμφύλια σύρραξη αλλά και η ισχυροποίηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Πηγή: skai.gr