Κλείσιμο

Κομματικές αντιδράσεις με αφορμή την ομιλία Σαμαρά

Για αυτοθαυμασμό και πολιτικό αυτισμό κατηγόρησε τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στις επικρίσεις που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση.

Διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ δε συμβούλευε κατά τον ίδιο τρόπο και την κυβέρνηση Καραμανλή, που όπως είπε, οδήγησε στην ανάγκη ύπαρξης μνημονίου.

Κατηγόρησε παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κλείνει το μάτι» στην περίφημη και ψευδεπίγραφη «ανυπακοή», λέγοντας ότι την καταδικάζει μεν, αλλά φταίει η κυβέρνηση που προτρέπει τους πολίτες προς αυτήν.

Επισήμανε ότι είναι σωστό ότι απαιτείται σύμφωνο αξιοπρέπειας με τον λαό, όχι όμως από τη χώρα αλλά από την ίδια τη Ν.Δ., γιατί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια προϋποθέτει να λες την αλήθεια. Κάτι που, όπως ανέφερε, για τη ΝΔ αποδεικνύεται «εξαιρετικά δύσκολο».

Χαιρόμαστε για την αγανάκτηση που προκάλεσε η ομιλία Σαμαρά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα ότι τους τάραξε κυρίως, το ‘Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας’ που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς. Αξιοπρέπεια προς τους Έλληνες, μια λέξη που δυστυχώς δεν υπάρχει στο λεξικό του ΠΑΣΟΚ».

Πίσω από τους φραστικούς διαξιφισμούς κυβέρνησης - ΝΔ, βρίσκεται η συμφωνία τους στην υλοποίηση της πολιτικής που ξεπουλά δημόσιο πλούτο, σχολίασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

«Και οι δύο κάνουν πως δεν ακούνε για τα 600 δισ. ευρώ της πλουτοκρατίας στην Ελβετία και για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργούν τις συλλογικές», υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καλεί τους πολίτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ με τη συμμετοχή τους στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.
Πηγή: skai.gr