Κλείσιμο

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Κ. Παπούλια

«Ένα μήνυμα για όλους μας. Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας όταν ρωτήθηκε ποίο είναι το μήνυμα που βγαίνει σήμερα από τους αγώνες των Ηπειρωτισσών που το 1913 ήταν μπροστάρισες στους αγώνες του έθνους και μετέφεραν τα κανόνια του ελληνικού στρατού για να πολιορκηθεί το Μπιζάνι και να απελευθερωθούν τα Γιάννενα.

Ο κ. Παπούλιας βρίσκεται στα Γιάννενα προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο ορεινό χωριό Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο που δεσπόζει στο χωριό, το οποίο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της περιοχής, οι οποίες ανέβασαν κανόνια στο βουνό Ολύτσικα, κάτι που βοήθησε τον ελληνικό στρατό να προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ηπείρου.
Πηγή: skai.gr