Αισιοδοξία Παπακωνσταντίνου για την οικονομία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι η χώρα είναι όρθια και προχωράει απέναντι στη μιζέρια και το λαϊκισμό και στις σειρήνες των αδιέξοδων προτάσεων.

Προανήγγειλε ότι σε περίπου ένα μήνα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2010 που θα δείχνουν ότι έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης που κάνει αυτό το είδος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απέναντι πάντως σε όσους θέλουν να μαυρίζουν την ψυχή του πολίτη – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός- η οικονομία αρχίζει και δείχνει κάποια πρώτα θετικά σημάδια αναφέροντας την αύξηση κατά 25% των εξαγωγών τον Οκτώβριο και κατά 40% το Νοέμβριο και παράλληλη μείωση των εισαγωγών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων κάνοντας λόγο για ριζική πρόταση. 

Nα σημειωθεί ότι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου του 2011 η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας οφειλετών.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου