Κλείσιμο

Κύπρος: Καταδίκη των δηλώσεων Νταβούτογλου

Προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κυπριακό, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος σχολίαζε την απάντηση Νταβούτογλου στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ για το Κυπριακό, επεσήμανε: «Με τέτοιες προσεγγίσεις δεν πρόκειται να πάμε πουθενά σε ό,τι αφορά το Κυπριακό , αλλά και σε σχέση με τους στόχους της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή της προοπτική».

Ο γγ. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες άκουσαν τον κ. Νταβούτογλου για να διαπιστώσουν τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η Τουρκία, δείχνοντας, όπως σημείωσε, «μια υπέρμετρη αλαζονεία, η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι δυστυχώς η διεθνής κοινότητα επιδεικνύει έναντί της τεράστια ανοχή».

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε προσεγγίσεις, όπως αυτή του κ. Νταβούτογλου, κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο «η οραματική, ρεαλιστική και διεκδικητική πολιτική», που ακολουθείται από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Γιώργο Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας στο ΡΙΚ τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στο Ερζερούμ ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως μέσα από τη συνεννόηση και τις συγκλίσεις θα καταλήξουμε σε αποφάσεις που θα σώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο».
Πηγή: skai.gr