ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Αποχή και ανατροπές

Στο 54% η αποχή. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 8 περιφέρειες και η ΝΔ 5. Άνετη επικράτηση Σγουρού στην Περ. Αττικής, ανατροπή στους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Επικράτησαν οι Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης. Επανακαταμέτρηση θα ζητήσει ο Κ. Γκιουλέκας.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

 
Η μεγάλη αποχή, που αγγίζει το 54%, η ανατροπή στην Αθήνα με την επικράτηση του Γιώργου Καμίνη έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη και το ντέρμπι σώμα με σώμα ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, με την τελική επικράτηση του κ. Μπουτάρη, συνθέτουν το σκηνικό του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με βάση τη γενική ενσωμάτωση 95% των ψήφων (01:25)

Τα άκυρα και τα λευκά είναι 11,5%

Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 8 περιφέρειες:

1. Αττικής,
2. Μακεδονίας – Θράκης,
3. Βορείου Αιγαίου,
4. Δυτικής Ελλάδας,
5. Πελοποννήσου,
6. Στερεάς Ελλάδας,
7. Κρήτης,
 8. Νοτίου Αιγαίου.

Η ΝΔ κερδίζει τις εξής 5 περιφέρειες:
 
1. Δυτικής Μακεδονίας,
 2. Ηπείρου,
3. Θεσσαλίας,
4. Κεντρικής Μακεδονίας.
5. Ιονίων Νήσων

Τονίζεται ότι η αναμέτρηση στα Ιόνια νησιά είναι θρίλερ.


Αναλυτικά οι Περιφέρειες

• Αττικής, η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό και τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Σγουρός είναι ο νέος Περιφερειάρχης, καθώς έλαβε 52,6% και ο κ. Κικίλιας με 47,3%.

• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ Αριστείδη Γιαννακίδη και τον υποψήφιο της ΝΔ Γεώργιο Παυλίδη. Επικράτησε ο κ. Γιαννακίδης με 51,5% και ακολουθεί ο κ. Παυλίδης με 48,4%

• Βορείου Αιγαίου η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ, υποστηριζόμενο και από το ΛΑΟΣ, Παύλο Βογιατζή και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιακαλή Νάσο. Επικράτησε ο κ. Γιακαλής με 50,7% και ακολουθεί ο κ. Βογιατζής 49,2%.

• Δυτικής Ελλάδας η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κατσιφάρα και τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Γεώργιο Παπαναστασίου. Επικράτησε ο κ. Κατσιφάρας με 56,8% και ακολουθεί ο κ. Παπαναστασίου 43,1%.

• Δυτικής Μακεδονίας η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον Γεώργιο Δακή (ΝΔ) και Ιωάννη Παπαϊορδανίδη (ΠΑΣΟΚ). Επικράτησε ο κ. Δακής με 51,8% και ακολουθεί ο κ. Παπαϊορδανίδης με 48,1%.

• Ηπείρου η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον Αλέξανδρο Καχριμάνη (ΝΔ και ΛΑΟΣ) και Ευάγγελου Αργύρη (ΠΑΣΟΚ). Επικράτησε ο κ. Καχριμάνης με 55% και ακολουθεί ο κ. Αργύρης με 45%.

• Θεσσαλίας η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Παπατόλια. Επικράτησε ο κ. Αγοραστός με 50,5% και ακολουθεί ο κ. Παπατόλιας με 49,4%.

• Ιονίων Νήσων η μάχη - θρίλερ, με την πρωτιά να αλλάζει πολλές φορές χρώμα, διεξήχθη ανάμεσα στον Σπύρο Σπύρου (ΝΔ και ΛΑΟΣ) και τον Ηλία Μπεριάτο (ΠΑΣΟΚ). Επικράτησε ο κ. Σπύρου με 50,8% και ακολουθεί ο κ. Μπεριάτος 49,2%.

• Κεντρικής Μακεδονίας η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον υποψήφιο με τη ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Μάρκο Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ. Επικράτησε ο κ. Ψωμιάδης με 52,6% και ακολουθεί ο κ. Μπόλαρης με 47,3%.

• Πελοποννήσου η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στον ανεξάρτητο, αλλά υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, Πέτρο Τατούλη και τον Δημήτρη Δράκο από τη ΝΔ. Επικράτησε ο κ. Τατούλης με 52,5% και ακολουθεί ο κ. Δράκος με 47,4% 

• Στερεάς Ελλάδας η μάχη διεξήχθη ανάμεσα στους Κλέαρχο Περγαντά (ΠΑΣΟΚ) και Αθανάσιο Χειμάρα (ΝΔ). Επικράτησε ο κ. Περγαντάς με 52,8% και ακολουθεί ο κ. Χειμάρας 47,1%.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ επικρατεί σε 8 Περιφέρειες και η ΝΔ σε άλλες πέντε. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσεις στις Περιφέρειες Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Οι Δήμοι

• Στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης είναι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας. Επικράτησε με 51,9% και ακολουθεί ο κ. Κακλαμάνης με 48%.

• Στο δήμο Πειραιά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος είχε εξασφαλίσει τη στήριξη του Πέτρου Μαντούβαλου, είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης. Επικρατεί με 51,5% και ακολουθεί ο κ. Μίχας με 48,4%.

• Σκληρή μάχη έγινε στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο εκλεκτός της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας αναμετρήθηκε ψήφο -ψήφο με τον Γιάννη Μπουτάρη. Νέος δήμαρχος της πόλης είναι πλέον ο κ. Μπουτάρης ο οποίος έλαβε 50,1% . Ο κ. Γκιουλέκας πήρε το 49,8% των ψήφων. Ο υποψήφιος της ΝΔ δήλωσε ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και ΕΔΩ τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.
 
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
23.08.2019, 09:22
Μητσοτάκης: Είμαστε πλέον χώρα με αυτοπεποίθηση - Στόχος το αναπτυξιακό σοκ
Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός...
23.08.2019, 07:11
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικά δεδομένα - Τι προβλέπει
Με τις προωθούμενες διατάξεις, οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων ο οποίος μπορεί να...
22.08.2019, 21:26
Χαρακόπουλος: Πυλώνας της Δημοκρατίας η ανεξάρτητη δικαιοσύνη
Ο κ. Χαρακόπουλος που μετέχει στη Διάσκεψη των προέδρων ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας...
22.08.2019, 20:27
Μητσοτάκης στο France 24: Έτσι θα πετύχουμε μείωση πρωτογενούς πλεονάσματος
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο...
22.08.2019, 19:44
Απάντηση Σπίρτζη στο ΚΙΝΑΛ: Δημόσιος έπαινος η κριτική απέναντί μας
«Παρά την τραγική στιγμή, δεν μπορώ παρά να απαντήσω στη συνεχιζόμενη εμπάθεια του ΚΙΝΑΛ απέναντι τόσο στο...
22.08.2019, 18:52
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: Το μήνυμα της Γαλλίας στην Τουρκία
Η Γαλλία είναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την...
22.08.2019, 16:42
ΚΙΝΑΛ κατά Σπίρτζη για δυστύχημα στον Πόρο:Ήταν απασχολημένος με ρουσφέτια
Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να αναζητηθούν ευθύνες από τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για το ότι δεν έπραξε...
22.08.2019, 16:16
Θεοδωρικάκος: Κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση
Στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω μας νέας...
22.08.2019, 15:52
Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα Θάνου για να μείνει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να...
22.08.2019, 15:41

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.