ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Έμφαση στην εκλογή των επικεφαλής των περιφερειών και των μεγάλων δήμων δίνουν τα κομματικά επιτελεία. Μαζί με τους πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

 
Τα κομματικά επιτελεία δίνουν έμφαση στην εκλογή των επικεφαλής των περιφερειών και των μεγάλων δήμων.

Στην Αττική αναμετρώνται Γιάννης Σγουρός και Βασίλης Κικίλιας, στην Κεντρική Μακεδονία Παναγιώτης Ψωμιάδης και Μάρκος Μπόλαρης.

Στο Δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, στο Δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος και στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Μπουτάρης.

"Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης των πολιτών", δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Σγουρός, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. "Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται λύσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρά, απ΄όποια θέση μας τάξουν οι πολίτες, που νομίζω ότι θα στείλουν το δικό τους μήνυμα για το παρόν και το μέλλον της Αττικής", είπε ο κ. Σγουρός, τονίζοντας ότι "με λόγια δε γίνεται τίποτα, μόνο με έργα".

"Αποφασίζουμε σήμερα για το αύριο που θέλουμε, που αξίζουμε, που δικαιούμαστε. Ενα αύριο κοινωνικής μέριμνας, ελπίδας και ανάπτυξης", δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι οι πολίτες εκλέγουν τον δήμαρχο της καρδιάς τους, ο οποίος θα δουλέψει για μια Αθήνα με περισσότερη ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και ευαισθησία, οικονομική ανάκαμψη και πολιτισμό.

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους νέους να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «η αποχή είναι ψήφος στη σημερινή κατάσταση της Αθήνας».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το ποσοστό της αποχής στον δεύτερο γύρο θα είναι χαμηλότερο και χαρακτήρισε την αποχή ως μια μορφή αδράνειας.  «Η Αθήνα δεν αρέσει σε κανέναν πια», τόνισε ο κ.Καμίνης, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες «για να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την πόλη καλύτερη».

Την αισιοδοξία του για νίκη του συνδυασμού του στο β' γύρο των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας. "Είναι η ώρα των ενεργών πολιτών που θα ψηφίσουν για ένα δήμο-ορμητήριο, αλλά και των αδύναμων πολιτών που θα βρουν στο δήμο, καταφύγιο", δήλωσε ο κ. Μίχας και κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες.

"Οι πολίτες παίρνουν την πόλη στα χέρια τους", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

"Πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα", πρόσθεσε και προέτρεψε τους πολίτες "να πουν όχι στην κομματικοποίηση και στους μηχανισμούς".

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Με ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο μας. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι. Η Μακεδονία θέλει έναν περιφερειάρχη, διεκδικητή και όχι έναν αντιπρόσωπο της κυβέρνησης και του μνημονίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εποχή, με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις αυτού του τόπου», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στον Αϊ - Γιάννη Σερρών.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ένα κάστρο ελπίδας απέναντι στα εκβιαστικά μηνύματα, στο μνημόνιο, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στην απροκάλυπτη προβολή των κυβερνητικών υποψηφίων», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Από σήμερα,
θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για τη νέα Θεσσαλονίκη. Όλοι μαζί. Το σύστημα μέχρι σήμερα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα, αλλά έκοψε τις προοπτικές. Καλούμε τους συμπολίτες να κάνουν το μεγάλο βήμα, τη μεγάλη αλλαγή. Δεν λέω εχθροί και φίλοι. Λέω συναγωνιστές και ανταγωνιστές και από 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε για την καινούρια Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο13ο Ενιαίο Λύκειο, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης.

"Σήμερα η Πελοπόννησος ψηφίζει και αποφασίζει. Σήμερα η Πελοπόννησος απορρίπτει τα εκβιαστικά διλλήματα. Δίνει ψήφο νίκης και αναγέννησης, ψήφο ελπίδας και ανάπτυξης, ψήφο σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, θεμελιώνουμε το μέλλον μας για τη Δυνατή Πελοπόννησο των έργων και της προκοπής'', δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, επικεφαλής του συνδυασμού ''Δυνατή Πελοπόννησος'', μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην ιδιαίτερα πατρίδα του, την Ελαία Κυπαρισσίας.

"Με πολιτική εντιμότητα απέναντι στον αντίπαλο μας φτάσαμε στις σημερινές εκλογές. Σήμερα ο ευλογημένος τόπος μας μπορεί να αλλάξει πορεία... Πιστεύουμε στην αλλαγή, πιστεύουμε στην Νέα Πελοπόννησο", δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ψήφισε στον τόπο καταγωγής του, στο Καστρί Κυνουρίας. 
Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δήμητρα Δασούλα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στη Διάσκεψη...
23.08.2019, 17:17
Κυβέρνηση: Διασφαλίζεται η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων
«Την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών διασφαλίζει πλέον η κυβέρνηση καταθέτοντας στη...
23.08.2019, 17:14
Συνάντηση Μενδώνη με το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας...
23.08.2019, 16:10
Ανακοίνωση καγκελαρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές
23.08.2019, 14:46
Την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο ζητά βουλευτής της ΝΔ
Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο στο νησί, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ερωτά τον...
23.08.2019, 14:05
Κυρίτσης για Μάτι: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που καθάρισαν οικόπεδο
"Πήγε ο πρωθυπουργός να πάρει τα credits… Πολλά συγχαρητήρια, 20 λεπτά μίλαγαν για πώς μάζεψαν τα κλαδιά"
23.08.2019, 13:40
Κουμουτσάκος:Αλλοδαποί «χάνονται» μετά από απόφαση ότι δε δικαιούνται άσυλο
«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...
23.08.2019, 09:32
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού...
23.08.2019, 09:22
Μητσοτάκης: Είμαστε πλέον χώρα με αυτοπεποίθηση - Στόχος το αναπτυξιακό σοκ
Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός...
23.08.2019, 07:11
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικά δεδομένα - Τι προβλέπει
Με τις προωθούμενες διατάξεις, οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων ο οποίος μπορεί να...
22.08.2019, 21:26

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.