Συνάντηση Παπούλια – Λοβέρδου

Η εξέλιξη του διαλόγου στο Ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο.

Μετά το τέλος της συνάντησης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ζήτημα των λιμενεργατών, ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση επιβάρυνσης των ταμείων από την κυβέρνηση αυτή. Τα ταμεία μας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις. Και είμαι σαφής και συγκεκριμένος. Ας πληρώσουν οι Κινέζοι ό,τι είναι να πληρώσουν. Τα ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ".

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι εξήγησε σε λεπτομέρειες τους σχεδιασμούς του υπουργείου για το Ασφαλιστικό και ανέφερε ότι ο κ. Παπούλιας του ζήτησε να τον ενημερώνει σε όλες τις φάσεις του διαλόγου.

"Δεν έχουν άλλο δρόμο οι έλληνες πολίτες και η ελληνική πολιτεία, παρά να λύσουν το ασφαλιστικό, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει εθνικό θέμα. Η Βουλή των Ελλήνων, με τη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, μας έχει δώσει πολύ μεγάλη στήριξη. Η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με την κομματική της αντιπροσώπευση, στηρίζει την προσπάθεια κι αυτό μας δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά μας γεμίζει και ευθύνη, ώστε η λύση που θα δώσουμε να είναι η καλύτερη δυνατή", δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Πηγή: skai.gr