"Ολέθρια η καθυστέρηση αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης"

Το καθεστώς ανομίας στον Υμηττό κατήγγειλαν τα μέλη της Αρχής Τηλεπικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κεραίες των παράνομων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, θέμα που έχει αναδείξει επανειλημμένα ο ΣΚΑΪ.

Τα μέλη της Αρχής έκαναν λόγο για δράση «κυκλωμάτων και μπράβων» και για επικίνδυνη ακτινοβολία που καθιστά απαγορευτική την παραμονή των υπαλλήλων στο χώρο. Παράλληλα επεσήμαναν την πολυπλοκότητα των υπηρεσιών, οι οποίες θα πρέπει να συντονιστούν προκειμένου να απομακρυνθούν τα παράνομα κοντέινερς.

Ακόμα, τα μέλη της Αρχής τόνισαν ενώπιον των βουλευτών ότι η καθυστέρηση στην αδειοδότηση της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε η ψηφιακή τηλεόραση «να στηθεί σε ένα προσωρινό» καθεστώς μονιμότητας», όπως έγινε με την ιδιωτική τηλεόραση, ενώ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εστίασε στις επιπτώσεις που θα έχει η χώρα εάν δεν προχωρήσει η αδειοδότηση.
Πηγή: skai.gr