Συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας την Τρίτη

Με τη Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος σε μία προσπάθεια να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος, τόσο στην αντιπολιτευτική του τακτική, όσο και στην στελέχωση των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά.

Εν τω μεταξύ, για την εκλογή του νέου προέδρου, για την εκλογική ήττα της ΝΔ, αλλά και για τα επόμενα βήματα, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Όπως είπε, η όλη φιλολογία που αναπτύχθηκε στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου δεν την ικανοποίησε. Ωστόσο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα "εξαιρετικό", τόσο ιστορικά, όσο και για το μέλλον της παράταξης, εξηγώντας ότι είναι πολύ σημαντική αφενός η συμμετοχή των 750.000 ατόμων που ως βάση εκφράστηκαν για το σημαντικότερο ζήτημα του κόμματος και αφετέρου το ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για την ενότητα του κόμματος, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ δεν επιτρέπει τις διαφοροποιήσεις. "Όλοι οφείλουμε να συνταχθούμε πίσω από τον αρχηγό του κόμματος", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, επισήμανε ότι η αιτιολογία της είναι περίπλοκη, καθώς δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας, αλλά και θέμα στρατηγικής στην επιδίωξη κάθε πολιτικού στόχου, και "φυσικά θέμα προσώπων".

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο μοναδικό εκλογικό κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με αυτά, ψηφίσαν συνολικά 335 άτομα και έλαβαν: Αντώνης Σαμαράς 182, Ντόρα Μπακογιάννη 131, Π. Ψωμιάδης 4, Άκυρα 13, Λευκά 5.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ στη Βρετανία Σωτήρης Αμαργιανιτάκης δήλωσε ότι η κακοκαιρία που έπληξε το Λονδίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ο βασικός λόγος της περιορισμένης προσέλευσης ψηφοφόρων.
Πηγή: skai.gr