Συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή

Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνάντησε το μεσημέρι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Αντώνης Σαμαράς.

Καθώς τον υποδεχόταν, στο γραφείο του στη Ρηγίλλης, ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Σαμαρά: "Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ό,τι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου".

Ο κ. Σαμαράς περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον κ. Καραμανλή.

Στο μεταξύ, με τον κ. Σαμαρά επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου.

Για τεράστια δημοκρατική κατάκτηση που πέτυχε η ΝΔ την Κυριακή έκανε λόγο ο Δημήτρης Σιούφας παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος.

Τα τελικά αποτελεσμάτα

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, στην αναμέτρηση της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε 328.721 ψήφους δηλαδή ποσοστό 50,28%, η Ντόρα Μπακογιάννη έλαβε 257,901 ψήφους (ποσοστό 39,45%) και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έλαβε 67.162 ψήφους (ποσοστό 10,27%). 

Σχόλια Πεταλωτή

"Μας ενδιαφέρει η πολιτική και όχι τα πρόσωπα", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης λόγω εκλογής αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "κριθήκαμε πριν από 50 ημέρες λαμβάνοντας πολύ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, ενώ η πολιτική της ΝΔ καταδικάστηκε από τους έλληνες πολίτες".

Παράλληλα, σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης, εξέφρασε την ελπίδα η νέα ηγεσία της ΝΔ, "να στοιχηθεί σε αρχές και αξίες, που είχαν αποδομηθεί από τη Ρηγίλλης, όπως το Μεταναστευτικό, το όνομα των Σκοπίων και η μη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη".

Πηγή: skai.gr