Παρατείνεται η διαδικασία

Παρατείνεται κατά μία ώρα -έως τις 8 το βράδυ- η διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο on line σύστημα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η διαδικασία έγινε για αρκετή ώρα με χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων και σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η πτώση του συστήματος οφείλεται σε βλάβη του ΟΤΕ.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν οφείλεται στον Οργανισμό.

Λόγω του προβλήματος δεν μπόρεσε να ψηφίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, άφησε αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του. «Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ψωμιάδης θα ψηφίσει στις 5 το απόγευμα.

Σε επιστολή του προς τον Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις λόγω της πτώσης του On line συστήματος. Τονίζει ότι μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε να ψηφίσουν.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά χρειάζεται υπομονή.

Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος, οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις σημερινές εκλογές και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.
Πηγή: skai.gr