ΝΔ: Εκλογή νέου προέδρου

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα στα 1.584 εκλογικά τμήματα της χώρας και σε άλλα 64 σε 8 ευρωπαϊκές χώρες. Η διαδικασία θα παραταθεί εάν συνεχίζεται η προσέλευση των ψηφοφόρων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι θέλουν να εγγραφούν τώρα. Για την εγγραφή χρειάζεται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος, οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ακριβώς ώρες.

Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις σημερινές εκλογές και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ψήφισε στην Πύλο. Ανέφερε πως από αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ψήφισε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, δήλωσε ότι σήμερα μιλάει ο λαός, η καρδιά, η συνείδηση και το φιλότιμο του Νεοδημοκράτη. Τόνισε ότι η σημερινή διαδικασία θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα, θα αφήσουμε πίσω ότι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη κεντροδεξιά.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα ψηφίσει στις 11 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στο πνευματικό κέντρο της Ραφήνας, ευχήθηκε ότι η ΝΔ υπό τη Νέα Δημοκρατία, δυνατή και ενωμένη θα πρωταγωνιστήσει στα δημόσια πράγματα της χώρας.
Πηγή: skai.gr