"Καθαρή εντολή" ζητά η Μπακογιάννη- "Όχι στα φέουδα" λέει ο Σαμαράς

Την ενότητα της ΝΔ προέταξε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στην πλατειά Κοτζιά.

Επισήμανε ότι όσοι πλήγωσαν την παράταξη δε χωρούν στο κόμμα. Ζήτησε καθαρή εντολή και επισήμανε ότι νέος αρχηγός με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας.

Η κα. Μπακογιάννη κάλεσε τους ψηφοφόρους να βάλουν τα δυνατά τους "για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη, δυνατή και περήφανη".

Είπε ακόμα ότι ήταν παρούσα σε όλες τις μεγάλες μάχες της ΝΔ. "Ήμουν εκεί και στις όμορφες και στις δύσκολες στιγμές" είπε η κα. Μπακογιάννη και υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι "μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε. Μαζί θα κάνουμε καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία".

Έκανε λόγο για κρίσιμη ώρα για την παράταξη και είπε ότι δύο λέξεις πρέπει να συμβολίζουν την πολιτική της ΝΔ: η αλήθεια και η προοπτική.

Είπε ακόμα ότι η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και έκανε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "οι 100 ημέρες, μέσα στις οποίες το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ότι θ’ αλλάξει τα πάντα, όπου να ναι τελειώνουν. Αποδείχτηκε πόσο κούφια ήταν τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα".

Επίσης έκανε λόγο για κυβερνητική ανοργανωσιά, παλινωδίες και τις τρεις από τις τέσσερις κυβερνητικές θέσεις να είναι ακόμα κενές. "Έχουν χάσει τον έλεγχο παντού... Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να πληρώσει τον προεκλογικό του λαϊκισμό είναι κοντά", τόνισε η κα. Μπακογιάννη.

Από το Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι μηχανισμοί δεν μπόρεσαν να επιβάλουν στη βάση να σωπάσει. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στις επιθέσεις που δέχθηκε απάντησε με μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι η βάση είναι ο εγγυητής αυτής της ενότητας.

Έδωσε, ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της ΝΔ και όπως είπε, στην "απελευθέρωση από νοοτροπίες του παρελθόντος που μας κράτησαν μακριά από τις ιδέες μας".

Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη ενός κόμματος που δε θα έχει "φέουδα" και δε θα διακρίνονται μόνο τα "τζάκια".

"Θα ξαναστήσουμε το κόμμα στα πόδια του, θα το κάνουμε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, ένα κόμμα αξίων και αξιών" ανέφερε και σημείωσε: "Έχουμε διώξει δικούς μας από το κόμμα γιατί δεν μιλήσαμε για ιδεολογία και αξίες", κάνοντας παράλληλα λόγο για το κόμμα της μεγάλης κεντροδεξιάς.

"Δε θα μετακινηθούμε στην κεντροαριστερά, επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε φθαρμένο κόμμα" είπε και συμπλήρωσε ότι "περιχαράκωση είναι να κρύβουμε τις ιδέες μας και όχι να τις προβάλουμε". Ανέφερε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει να βγει αυτός που έχει τη μικρότερη απήχηση στην κοινωνία. Και αυτός δεν είμαι εγώ, είπε.

Αναφερόμενος στην πολιτική που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί, είπε ότι πρώτα θα πάψουμε να χάνουμε ψηφοφόρους και μετά θα αρχίσουμε να κερδίζουμε.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και οι κάλπες στα περίπου 1.600 εκλογικά κέντρα θα κλείσει στις 19:00. Κάλπες θα στηθούν και σε 64 εκλογικά τμήματα σε 8 ευρωπαϊκές χώρες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αρχίσει αργά το βράδυ της Κυριακής από την Ρηγίλλης.
Πηγή: skai.gr