Έκκληση Τσίπρα για ενότητα

Έκκληση υπέρ της ενότητας της Αριστεράς έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το θέμα της συγκρότησης ενός ενιαίου πολυτασικού φορέα, οργανωμένου σε δημοκρατικές αρχές.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη της "ενότητας μέσα από την διαφορετικότητα" και πρόσθεσε ότι "παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να βρούμε κοινούς βηματισμούς, να περπατήσουμε μαζί και να ξεπεράσουμε τη παθογένεια του πολυκερματισμού και της εμφύλιας διχόνοιας της αριστεράς".

Ζήτησε επίσης να σταματήσει η εικόνα "της μίζερης εσωστρέφειας", ενώ άφησε αιχμές για την απουσία του κ. Αλαβάνου από τον προεκλογικό αγώνα, σημειώνοντας ότι "όσοι έδωσαν τη μάχη των εκλογών δεν βλέπουν εχθρούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κοινωνική της πολιτική , εγκαλώντας την για "διγλωσσία και υποκρισία", γιατί όπως είπε "ενώ μιλούν για δομικές αλλαγές δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι έχουν στο μυαλό τους τη μετάβαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα".

"Η μεγάλη σύγκρουση θα γίνει για το ασφαλιστικό και η κοινωνία θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης στους δρόμους", τόνισε.

Οι εργασίες της Σύσκεψης θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου με τη σύνοψη των συμπερασμάτων.
Πηγή: skai.gr