ΝΔ: Αυλαία της δίμηνης προεκλογικής περιόδου

Με τις κεντρικές τους συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Σέρρες οι τρεις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ κλείνουν απόψε την αυλαία της δίμηνης προεκλογικής περιόδου. Η κα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 19:30 στην πλατεία Κοτζιά, την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Ζάππειο, ενώ ο κ. Ψωμιάδης θα μιλήσει στις Σέρρες.

Την Κυριακή η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και οι κάλπες στα περίπου 1.600 εκλογικά κέντρα θα κλείσει στις 19:00. Κάλπες θα στηθούν και σε 64 εκλογικά τμήματα σε 8 ευρωπαϊκές χώρες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αρχίσει αργά το βράδυ της Κυριακής από την Ρηγίλλης.

Άρης Σπηλιωτόπουλος

Η ανοχή των τάσεων στη ΝΔ και η δυνατότητα επανόδου στην εξουσία αποτελούν χαρακτηριστικά της κ. Μπακογιάννη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Χαρακτήρισε έγκλημα για το μέλλον του κόμματος πιθανή σύγκλιση ΝΔ -ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι είναι ασύμβατα τα προγράμματα των δύο κομμάτων.

Για την αντιπαράθεση είπε ότι έχει πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τονίζοντας ότι εάν κάποιοι ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά θα οδηγηθούμε σε ξεκαθαρίσματα του 1993.

Όπως σημείωσε, "δε ψηφίσουν όλοι με τα ίδια κριτήρια. Κάποιοι επιλέγουν βάσει των χαρακτηριστικών των υποψηφίων, κάποιοι ανάλογα με τη διαδρομή του κάθε υποψήφιοι, και κάποιοι – ευτυχώς οι περισσότεροι – με όρους πολιτικούς".

Αθ. Νάκος

"Αυτός που μπορεί να κάνει σύντομα τη ΝΔ και πάλι κυβέρνηση, είναι το χαρακτηριστικό που θα πρέπει να βαρύνει την άποψη του ψηφοφόρου της ΝΔ", ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ Αθανάσιος Νάκος, ένας εκ των υποστηρικτών της κας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τον κ. Νάκο, η κα Μπακογιάννη έχει ξεκαθαρίσει τις πολιτικές της θέσεις για την αναδιάρθρωση του κόμματος, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά. "Οι όποιες αρρυθμίες είναι αρρώστιες που θεραπεύονται με μία καλή ηγεσία και ένα καλό ξεκίνημα", σημείωσε.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή στις εκλογές της 29 Νοεμβρίου, ο κ. Νάκος ανέφερε ότι θα είναι πολύ ικανοποιημένος εάν προσέλθει στις κάλπες το 80% των εγγεγραμμένων.

Όχι στην Ομοσπονδία βαρόνων

Ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής ΝΔ Ηλείας, μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΪ 100,3, υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες η υποστήριξη στον Αντώνη Σαμαρά έχει πάρει κινηματικές διαστάσεις, καθώς – όπως είπε – "όλο και περισσότεροι βλέπουν στο πρόσωπό του μία ελπίδα που έχει να κάνει με το πόσο συστηματικά θα ανασυγκροτηθεί το κόμμα".

"Απ΄ αυτό έχουμε ανάγκη στο κόμμα και όχι από μία Ομοσπονδία βαρόνων και επωνύμων πολιτικών που δε συνδέονται με καμία ιδεολογική πολιτική", πρόσθεσε ο κ. Τζαβάρας και κατέληξε λέγοντας ότι το επόμενο βήμα μετά τις εκλογές θα πρέπει να είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό συνέδριο που θα καθορίσει την ανασυγκρότηση και το μέλλον της ΝΔ".
Πηγή: skai.gr