Αγωγή Σκαρπέλη κατά Ζαγοριανού

Ο πρώην διευθυντής του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης με αγωγή κακοδικίας ζητάει το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προξένησε ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, ο οποίος χειριζόταν μέχρι πρόσφατα την υπόθεση της Siemens.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γ. Σκαρπέλης όπως και ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas Ηλ. Γεωργίου αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους για δεύτερη φορά.

Και οι δύο αποφυλακίστηκαν με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και της χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ στον καθένα. Και οι δύο κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και παθητική δωροδοκία.

Στην αγωγή κακοδικίας ο Γ. Σκαρπέλης, πλέον της παράνομης συμπεριφοράς αποδίδει στον Ν. Ζαγοριανό δόλο, βαρεία αμέλεια κ.λπ. Συγκεκριμένα, ο Σκαρπέλης αναφέρει ότι ο κ. Ζαγοριανός με την «πεισματική άρνησή του» να του χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας, παρά το αντίθετο βούλευμα που διέτασσε τη χορήγησή τους και τις δύο εντολές προφυλάκισης που διέταξε, διέπραξε σωρεία αδικημάτων, ενώ παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σκαρπέλης, ο 4ος ειδικός ανακριτής, επέδειξε παράνομη συμπεριφορά από δόλο, ενώ οι ενέργειες του προσέβαλαν την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου αμέσως έσπευσε ο Ν. Ζαγοριανός για να συνεχίσει την απολογία του ο Γ. Σκαρπέλης.

Ακόμη, επισημαίνει ότι προσεβλήθη η τιμή και η υπόληψή του, καθώς και η προσωπική του ελευθερία, ενώ υπέστη άμεση ηθική βλάβη η οποία συνίσταται στην ψυχική στεναχώρια του λόγου της προσβολής της υγείας, ελευθερίας και υπόληψής του.
Πηγή: skai.gr