"Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή ΝΔ"

«Λυπάμαι που οι επιθέσεις που δέχτηκα και με έθιγαν, κυρίως ως μητέρα, δεν καταδικάστηκαν από τον κ. Σαμαρά, όπως έχω πράξει εγώ για επιθέσεις προς το πρόσωπό του», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι οι πολιτικοί πρέπει να κρατούν ψηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κα. Μπακογιάννη επανέλαβε την άποψη για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων, λέγοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου, ο οποίος όπως είπε, δεν πληγώνει, αλλά θα βοηθήσει τους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.

Μάλιστα είπε ότι αυτό θα βοηθούσε και τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι βλέπουν τους υποστηρικτές των δύο βασικών υποψηφίων να ανεβάζουν τους τόνους στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Η τέως υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά, ότι πιστεύει στη δύναμη των επιχειρημάτων και όχι στο μονόλογο, που γίνεται «ενός των τειχών».

Προσέθεσε ότι ονειρεύεται μία μεγάλη Νέα Δημοκρατία, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, η οποία θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας.

«Ηττηθήκαμε δε διαλυθήκαμε» είπε η κα. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη για τη χώρα να αναγνωρίσει η Νέα Δημοκρατία τα λάθη της και με μεγάλη σοβαρότητα να προσφέρει στην κοινωνία.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας, «σε ποια ευρωπαϊκή χώρα βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιπλήττει το Διοικητής της Τράπεζας επειδή είπε μερικές αλήθειες».

Προσέθεσε ότι η ίδια είχε τονίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι θα στηρίξει τις σωστές μεταρρυθμίσεις, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παρουσιάζει σοβαρή εικόνα.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις εσωτερικές εκλογές της ΝΔ την Κυριακή θα συμμετάσχουν πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ καθώς «αντιλαμβάνονται ότι κρίνεται το μέλλον μίας πολύ μεγάλης παράταξης».

Στο μεταξύ την Πέμπτη ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες για τις εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού στη ΝΔ την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr