Ανακοινώθηκε το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του trafficking

Το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της βίας των γυναικών, των παιδιών και του trafficking, εξήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι παρά τα νομοθετικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα βίας δεν έχουν μειωθεί, αντίθετα έχουν αυξηθεί. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τους τρεις βασικούς άξονες του εθνικού σχεδίου δράσης κατά της βίας των γυναικών.

Ο πρώτος άξονας είναι η βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό για την καταπολέμηση της βίας και του trafficking. Δεύτερος άξονας είναι η εγκατάσταση μόνιμου δικτύου δομών σε όλη την επικράτεια για την προστασία των γυναικών με συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες γυναικών κ.λπ. Τρίτος και τελευταίος άξονας είναι η λειτουργία μηχανισμού εποπτείας και συντονισμού των κρατικών δράσεων και της αποτελεσματικότητας της πολιτικής, που ακολουθείται στον τομέα της προστασίας των γυναικών.

Ο κ. Καστανίδης ζήτησε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλουν στην προσπάθεια του υπουργείου και να μην «περνούν» μηνύματα βίας.

Η νέα γενική γραμματέας ισότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Στρατηγάκη, ανέφερε ότι οι γυναίκες που έχουν προσφύγει στα συμβουλευτικά κέντρα για συζυγική και ενδοοικογενειακή βία ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο 17μηνο έγιναν 35 δολοφονίες γυναικών από συντρόφους ή συζύγους.
Πηγή: skai.gr