"Ανασύνταξη της ΝΔ με όραμα στο μέλλον"

Υπέρ της συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ τάχθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Είπε χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής αρχηγού από τη βάση. Επειδή όμως ψηφίζει η βάση ήταν ανάγκη να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων ώστε να ενημερωθούν πλήρως τα μέλη του κόμματος για τις θέσεις τους.

Επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί με περισσότερη σοβαρότητα η πολιτική των υποψηφίων πέρα απ’τα συνθήματα και για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές για την ατολμία που επέδειξε σε διάφορες μεταρρυθμίσεις και για τις συμπεριφορές στελεχών που πλήγωσαν τη βάση της παράταξης και όχι για θέματα που συζητούνται τελευταία, όπως πχ το θέμα των Σκοπίων.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι η ανασύνταξη του κόμματος πρέπει να γίνει με όραμα στο μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι για να υπάρξει υγιής κοινωνική πολιτική, το κόμμα πρέπει να υποστηρίξει ξεκάθαρα την ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Υπογράμμισε ότι «πρέπει ξεκάθαρα να υποστηρίξουμε τις ιδέες μας, αλλά οι ιδέες αυτές δεν πρέπει να είναι μουσειακού χαρακτήρα αλλά να αφορούν το σήμερα και το αύριο. Να αφορούν στα σύγχρονα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, διότι αν γυρίσουμε την πλάτη μας στην κοινωνία θα μας γυρίσει και η κοινωνία την πλάτη».

Επανέλαβε δε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους τρεις υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ έχει το μεσημέρι της Τρίτης στη Ρηγίλλης το προεδρείο της Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου και ο γραμματέας του κόμματος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται προκειμένου εν όψει των εκλογών της Κυριακής και της ενημέρωσης των υποψηφίων αρχηγών για τα διαδικαστικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει η επιτροπή εκλογικού αγώνα.
Πηγή: skai.gr