Κλείσιμο

Επιλέγουν στρατόπεδο...

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Ν.Δ., όλο και περισσότερα στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το ποιον θα στηρίξουν για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Κ Γκιουλέκα, ο οποίος του εξέφρασε την υποστήριξή του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

«Αποφάσισα να αποσαφηνίσω τη στάση μου έτσι, σε αυτή την τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, γιατί το θεωρώ χρέος τιμής απέναντι στους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους τόσα χρόνια... Τιμώ όλους τους υποψηφίους. Προσφέρω τη στήριξή μου στον Αντώνη Σαμαρά, διότι γνωριζόμαστε από παλιά από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ... αλλά πέρα από τους συναισθηματικούς λόγους υπάρχουν βασικοί πολιτικοί λόγοι. Εξαρτάται από τις προτεραιότητες που βάζει ο καθένας. Οι δικές μου προτεραιότητες είναι κυρίως οι χειρισμοί στα εθνικά θέματα και οι προσεγγίσεις του Αντώνη Σαμαρά με βρίσκουν πάρα πολύ σύμφωνο».

Επίσης, ο πρώην υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος κοινοποίησε τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά, ενώ και ο πρώην βουλευτής Ευάγγελος Πολύζος τάχθηκε υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού.

Υπέρ της Ντ. Μπακογιάννη τάχθηκε, εκτός από τον Β. Πολύδωρα και ο πρωην βουλευτής Γ. Ορφανός.

«Για τη λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος της κεντροδεξιάς, που θα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις κοινωνικές διεργασίες και ανάγκες, επιλέγω να στηρίξω τη Ντόρα Μπακογιάννη για να υπερβούμε στρατόπεδα και στρατοπεδάρχες και να σφυρηλατήσουμε την πραγματική ενότητα», δήλωσε ο κ. Ορφανός».

Υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη τάχθηκε και ο Κώστας Κιλτίδης, μέσω του ΣΚΑΪ 100,3, καθώς, όπως είπε, η ιδεολογική πλατφόρμα και οι θέσεις της εγγυώνται την ενότητα του κόμματος.
Πηγή: skai.gr