Ανεβάζει τόνους η Ντόρα - Κάλεσμα για ενότητα από Σαμαρά

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΔ ενόψει των εκλογών, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την 29η Νοεμβρίου η πόλωση αναμένεται να ενταθεί.

Σε ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως "η εκλογή νέου αρχηγού με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας για το κόμμα" και κάλεσε ζήτησε από τους ψηφοφόρους να επιβραβεύσουν τη συνέπεια και όχι τον καιροσκοπισμό.

Ακόμα, η κα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του πατριωτισμού και τόνισε ότι η ίδια συγκαταλέγεται σε αυτούς που βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως σημείωσε, "υποτάσσουν το συμφέρον της χώρας στο προσωπικό κι ενώ εμφανίζονται ως πατριώτες στην πραγματικότητα είναι μοιραίοι και λίγοι".

Απευθυνόμενη τέλος στον παριστάμενο συνυποψήφιό της Παναγιώτη Ψωμιάδη, είπε ότι τους ενώνουν η κοινή πορεία, οι κοινοί αγώνες στη ΝΔ, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις. Δεν υπέστειλαν, είπε, ποτέ την κομματική σημαία και δεν μίλησαν για «υπέρβαση» ή προέβλεψαν το "βιοϊστορικό τέλος της ΝΔ".

Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν έχουν περάσει ούτε 50 ημέρες και έχει χάσει τον έλεγχο σε όλους τους τομείς.

"Το ΠΑΣΟΚ είναι καλό μόνο στην επικοινωνία και στα εύκολα λόγια. Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει την αναξιοπιστία και την ανικανότητα του", τόνισε.

"Τον αρχηγό της ΝΔ δεν θα τον βγάλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ, θα τον βγάλουν οι νεοδημοκράτες", σημείωσε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: "Σε μια εβδομάδα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το πάρτυ τελειώνει. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια δυνατή, ενωμένη και αποφασισμένη ΝΔ, θα μας βρείτε μπροστά σας". 

"Είμαστε ομοϊδεάτες δεν είμαστε αντίπαλοι"

Στο τρίπτυχο ενότητα - οργάνωση και ιδεολογία που θα συγκροτήσει μία δυνατή ΝΔ στάθηκε ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Αντώνης Σαμαράς από την Λάρισα.

"Όταν έχουμε όλα αυτά δεν υπάρχει πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να μας αντιμετωπίσει και θα νικήσουμε 100%" είπε στην ομιλία του στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής στην ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακής προς όλους, ζητώντας "Και την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μία ενωμένη γροθιά".

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι "η μάχη δεν τελειώνει στις 29 του μηνός, αντίθετα ξεκινάει στις 30, γιατί απέναντι στην ΝΔ βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ".

Για τους άλλους δύο υποψηφίους είπε "είμαστε ομοϊδεάτες δεν είμαστε αντίπαλοι".

Αναφερόμενος στο θέμα της οργάνωσης, ο Α. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι υπήρξε αποξένωση του κόμματος από την βάση, που κράτησε καιρό και δημιούργησε μία απαξία.

Παράλληλα, έκανε και άνοιγμα στους νέους.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας ότι πρώτο μέλημά του είναι να ενωθεί η παράταξη, τόνισε: "Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ, οι δικοί μας έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Είναι ανάγκη να τους πούμε συγγνώμη".

Αναφερόμενος στην Αριστερά είπε ότι "δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας".

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα, μίλησε για τα "καρτέλ" αλλά και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, σε συνδυασμό με την φθηνή ενέργεια, ενώ έκανε εδική μνεία στο θέμα του Αχελώου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως "σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας".

Ο λαός δίνει εντολή να σπάσουμε τα φέουδα και τα βιλαέτια τόνισε αργότερα από το Βόλο ο Αντώνης Σαμαράς.
Πηγή: skai.gr