Οι κινήσεις των υποψηφίων

Η κα. Μπακογιάννη μίλησε στο Μαρούσι και, μεταξύ άλλων, απηύθυνε κάλεσμα στους νέους και τις γυναίκες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι "αυτοσχεδιάζει και παλινδρομεί, δεν έχει σχέδιο και σπαταλά το χρόνο και την εμπιστοσύνη των πολιτών".

Η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή ΝΔ "που θα δίνει μάχες για αυτά που πραγματικά απασχολούν το λαό". Επίσης, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία.

"Γι’ αυτό και πρότεινα να συζητήσουμε οι υποψήφιοι μπροστά στη βάση, τα μεγάλα θέματα της χώρας. Για την οικονομία, την απασχόληση, την παιδεία, τη διαφάνεια, την εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα. Προτιμούν το μονόλογο. Αντιλαμβάνονται το διάλογο ως τσακωμό και τη συζήτηση ως διχασμό. Δεν έχουν δίκιο" επεσήμανε η κα. Μπακογιάννη.

Μεγάλη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κομματικούς του φίλους σε κεντρικό ξενοδοχείο. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς έκανε περιοδεία στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.

Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν θα πάψει να μιλάει για ιδεολογία και σημείωσε απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη: "Είστε πολίτες όχι πελάτες. Μιλάμε για ιδεολογία όχι για διαχείριση και κυβερνητισμό. Η διαχείριση είναι αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να φαίνονται ίδιοι" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "είμαστε όμως διαφορετικοί κόσμοι στις ιδέες μας".

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμη ότι ο αντίπαλός του δεν είναι εσωκομματικός, δεν είναι κάποιο στέλεχος από την παράταξη, αλλά είναι το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι "θα ξαναγίνουμε εξουσία μόλις ακούσουμε τη φωνή της βάσης" και τόνισε ότι στόχος του είναι η Νέα Δημοκρατία, που όπως είπε, είναι το κόμμα των αξιών, "να γίνει το κόμμα των αξίων και των αξιών".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος "για να ακούγεται καθαρή και δυνατή η φωνή της παραμελημένης ελληνικής περιφέρειας", ενώ ξεκαθάρισε τη στάση του σε περίπτωση που η αναμέτρηση για την αρχηγία της ΝΔ οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο, λέγοντας ότι "ο λαός της ΝΔ έχει κρίση και συνείδηση".

"Τη μία λένε θα πάει με τον Αντώνη, την άλλη λένε στηρίζει τη Ντόρα. Λέτε να σκέπτομαι ποιον από τους δύο θα πλήξω ή θα ωφελήσω περισσότερο; Δεν μπήκα σ’ αυτήν την κούρσα για τους άλλους. Μπήκα για να εκφράσω τον απλό Νεοδημοκράτη, τον προδομένο λαό της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

"Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο, δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι «ντορικοί», ούτε οι «σαμαρικοί» από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση", επεσήμανε ο κ. Ψωμιάδης. Δήλωσε "θυμωμένος" με "βουλευτές και στελέχη που ξιφουλκούν στα τηλεοπτικά παράθυρα" και αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας, λέγοντας ότι "ήμασταν μια φοβισμένη κυβέρνηση".

Τέλος, κατηγόρησε για ανακολουθία την κυβέρνηση και την κάλεσε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους.
Πηγή: skai.gr