«Η ΝΔ χρειάζεται απήχηση στην κοινωνία»

"Το μεγάλο και ανοιχτό κόμμα χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα και απήχηση στην κοινωνία", τόνισε την Τρίτη το βράδυ από τη Λάρισα, η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη έδωσε το στίγμα της πολιτικής της και υπογραμμίζοντας ότι η μάχη για την ηγεσία του κόμματος είναι "μια μάχη καθαρά πολιτική", πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ανάγκη από μία ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά, με απήχηση στην κοινωνία. "Στελέχη που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες. Μια ηγετική ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε την ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Λάρισας, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Θανάση Κοκκινούλη. Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι στην Ντόρα Μπακογιάννη ολόψυχα να πετύχει στον σκοπό της. Ελπίζω και εύχομαι στις 29 Νοεμβρίου η ΝΔ να εκλέξει αρχηγό για να ασχοληθεί και με τα προβλήματα του αγρότη».

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως «η ΝΔ ανέκαθεν ήταν ένα φιλοαγροτικό κόμμα και χρειάζεται συντονισμός και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους τους για να αγωνιστούμε για τα αιτήματα τους. Με δυναμισμό να δώσουμε αγώνες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό για να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα. Θα στηρίξουμε τους νέους αγρότες, τις συλλογικές δράσεις και τις Ομάδες Παραγωγών, οι οποίες είναι απαραίτητο εργαλείο για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Άλλωστε ως χώρα έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ «έριξε το γάντι» στους άλλους δυο υποψηφίους, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καλώντας τους να πάρουν θέση σχετικά με τις προτάσεις που υπέβαλε για θητεία του προέδρου του κόμματος, για επιλογή από την βάση των υποψηφίων βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων. Είμαι όμως η μόνη, είπε χαρακτηριστικά. «Οι άλλοι υποψήφιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα. Καλώ τον Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν. Να μας πουν τις απόψεις τους. Γιατί είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς, και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε».

Τέλος, αναφέροντας ότι ονειρεύεται μια Νέα Δημοκρατία που θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά, υπογράμμισε ότι η ΝΔ μπορεί να ξαναγίνει η δύναμη του 43 και του 45%.
Πηγή: skai.gr