Κριτική Τσίπρα σε Παπανδρέου

Έντονη κριτική στο Γιώργο Παπανδρέου άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, μιλώντας στη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που συζητά τις πολιτικές εξελίξεις αλλά κυρίως την κατάσταση και τις προοπτικές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το ασφαλιστικό, αλλά και τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "καλός είναι ο διάλογος και η διαβούλευση αλλά η διαβούλευση δεν είναι πολιτική. Η διαβούλευση είναι διαβούλευση. Ας μας πει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός τι σκοπεύει να κάνει. Και αν θέλει συζήτηση και διάλογο, ας τον οργανώσει και μάλιστα δημόσια".

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ διερωτήθηκε αν "η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τη λογική Αλμούνια που ζητά αλλαγές στο ασφαλιστικό με περικοπές συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας, ως αντάλλαγμα στην προθεσμία του προγράμματος προσαρμογής, ή θα ενισχύσουν τα ταμεία, χτυπώντας παράλληλα την εισφοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία".

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να διοργανωθεί "μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή ή ακόμα καλύτερα μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών", με θέμα το ασφαλιστικό για να καταθέσουν όλοι τις προτάσεις τους και πρόσθεσε ότι αν γίνει αυτό, το κόμμα του θα είναι πρώτο που θα ανταποκριθεί.

Αναφερόμενος στις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τρείς προτάσεις: Αποκατάσταση της πολιτικής εμπιστοσύνης ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρότηση Επιτροπής Διαλόγου και συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, η οποία θα γίνει εντός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα δεν θα τον δεσμεύει, ώστε να μετεξελιχθεί σε ενιαίο πολιτικό φορέα.

Απαντώντας ο Φώτης Κουβέλης, έθεσε ζήτημα ενότητας του Συνασπισμού σε μία τέτοια περίπτωση, εξαιτίας όπως είπε, των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr