Ανατροπή στα δεδομένα της διαδοχής

Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής", ενώ στο ερώτημα "ποιος θεωρείται καταλληλότερος διάδοχος του Κώστα Καραμανλή", ο κ. Σαμαράς αυξάνει εντυπωσιακά το ποσοστό του στο 38%, από 16% τον Οκτώβριο. Αντιθέτως, η κα Μπακογιάννη υποχωρεί από το 34% στο 29%.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει την προτίμηση του 43% των ερωτηθέντων που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές της ΝΔ, έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 35% και του Παναγιώτη Ψωμιάδη που φτάνει το 18%.

Αντίστοιχα στους ψηφοφόρους της ΝΔ ο κ. Σαμαράς καταγράφει ποσοστό 44%, η κα Μπακογιάννη 37% και ο κ. Ψωμιάδης 15,5%, ενώ τα μέλη της ΝΔ και όσοι δηλώνουν ότι θα εγγραφούν προτιμούν κατά 42% τον Αντώνη Σαμαρά, κατά 36,5% τη Ντόρα Μπακογιάννη και κατά 18,5% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Εντυπωσιακή είναι η ανατροπή στα δεδομένα της παράστασης νίκης μέσα σε ένα μήνα. Η κα Μπακογιάννη -από το 79% τον Οκτώβριο-, "έπεσε" στο 42%, ενώ αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς από το μόλις 6% τον περασμένο μήνα, "εκτινάχθηκε" στο 43%.

Πάντως, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης εκείνοι που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν ή μάλλον δε θα ψηφίσουν φτάνουν το 73%, ενώ εκείνοι που απαντούν ότι θα συμμετέχουν στην εκλογή ή μάλλον θα συμμετέχουν αγγίζουν μόλις το 33%.

Ο κ. Σταμάτης

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί. Οι λόγοι που αναμένεται να επικαλεστεί είναι ο τρόπος λειτουργίας του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Τραγάκη αλλά και το κλίμα στην κούρσα για τη διαδοχή.

Από τα Γιαννιτσά ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε ότι η "ενότητα της ΝΔ δεν απειλείται από κανέναν και όσοι διαδίδουν τέτοιες γελοιότητες ή ψελλίζουν τέτοιες ασυναρτησίες, ας γνωρίζουν ότι η βάση της παράταξης είναι η εγγύησή της".

Από το Ηράκλειο της Κρήτης η Ντόρα Μπακογιαννη επισήμανε ότι την ήττα της ΝΔ προκάλεσαν μεταξύ άλλων απαράδεκτες συμπεριφορές, παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης
Πηγή: skai.gr