Στην αντεπίθεση η Ντόρα Μπακογιάννη

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς να τους κατονομάζει, εξαπέλυσε σε συγκέντρωση στο Περιστέρι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ έκανε λόγο για μυστικές νυχτερινές συμφωνίες, παζάρια και τυχοδιωκτισμούς, ενώ υπονόησε σαφώς ότι δέχεται πόλεμο από συμφέροντα, τα οποία μάλιστα διαχρονικά -όπως είπε - πολεμούν την ΝΔ.

«Το πολιτικό δίλημμα είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης, η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα, ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία. Από την άλλη πλευρά έχετε μια ξεκάθαρη θέση. Ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά. Όχι με ευκαιριακές συμμαχίες και με κινήσεις τακτικής», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ανέφερε παράλληλα ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη. Κακά τα ψέματα, η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν».
Πηγή: skai.gr