Κλείσιμο

Οι Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μαρκόπουλος στο ΣΚΑΪ

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου, αλλά και ακροατών του ΣΚΑΪ, απάντησαν την Τετάρτη οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης και Κ. Μαρκόπουλος σε μια διαδραστική επικοινωνία με τους πολίτες που αφορά τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.

"Η πιο αξιόπιστη, φιλελεύθερη απάντηση για το μέλλον της ΝΔ είναι η Ντόρα Μπακογιάννη" τόνισε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

"Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για εξωτερική πολιτική, οικονομία, εκπαίδευση είναι κάπως πιο σύγχρονη πιο ανοιχτή στα σύγχρονα ευρωπαϊκά ρεύματα, μπορεί να ανοιχτεί στην κοινωνία" ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

"Η άλλη άποψη στοχεύει περισσότερο στην παραδοσιακή ΝΔ για την οποία δεν πρέπει να αδιαφορούμε, αλλά οι απόψεις αυτές δεν μας οδηγούν που θα έπρεπε να ανοιχτούμε για να κερδίσουμε τις εκλογές" σημείωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί όποτε χρειάστηκε υποστήριξε το κόμμα, και δεύτερον για έναν, όπως σημείωσε, πολιτικό λόγο, δηλαδή την διείσδυση της σε κεντρώους ψηφοφόρους στη νεολαία, ή σε αυτούς που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για αναγκαίους κανόνες και όχι απλά προθέσεις διαφάνειας υπενθυμίζοντας την πρόταση Μπακογιάννη για ονομαστικοποίηση των εισφορών στο κόμμα.

"Ο κόσμος δεν ξεγελιέται το κόμμα πρέπει να έχει σοβαρές απόψεις, σύγχρονες θέσεις" σημείωσε.

Το ποσοστό μας είναι 33% σήμερα, αν πάμε διαιρετικά το 33% μπορεί να γίνει και 23% προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την πρόταση Μπακογιάννη για πρόεδρο με θητεία δεν θα έχουμε πλέον φαινόμενα "προέδρου μονάρχη".

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η θέση είναι κοινή για μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.
.
"Το Σκοπιανό ορισμένοι το βλέπουν ορισμένοι σα να ήμασταν το '93, έχουμε νέα δεδομένα, το αυτό ισχύει και για το Κυπριακό. Το σχέδιο Αναν απορρίφθηκε. Όλοι είμαστε εξίσου πατριώτες, το θέμα ποιος είναι πιο χρήσιμος για την Ελλάδα" συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Οι ζεστοθεσούληδες" είναι "σιγανά ποταμάκια"

"Οι πατριώτες παίρνουν επικίνδυνες αποφάσεις ζυγίζοντάς τες και τέλος εισπράττουν το τίμημα" ανάφερε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι "ζεστοθεσούληδες" που είναι "σιγανά ποταμάκια" χαρακτηρίζονται ως απολύτως συμβιβαστικοί.

"Ας κάνουν τα βήματα που τους αναλογούν τα Σκόπια και τότε θα συζητήσουμε τη σύνθετη ονομασία. Αν τα Σκόπια είναι ειλικρινή, αν ενδιαφέρονται για την ίδια ονομασία εντός και εκτός συνόρων, αν απαλείψουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις και υπάρχει πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων στη γείτονα τότε θα συζητήσουμε τη σύνθετη ονομασία" σημείωσε.

"Οι πολίτες αντιδρούν και εμφανίζουν μια κινηματική ανατρεπτική διαδικασία για να ανατινάξουν τις ηγετικές φυσιογνωμίες να κάνουν ρήξεις και να εκλέξουν αυτόν που είναι έτοιμος να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις" επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος.

"Θεωρώ αδιανόητο να ζητούμε από τους πολίτες να ψηφίσουν και εμείς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας" πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ για όσους βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος δεν έχουν επισημοποιήσει τις προθέσεις τους για ποιον πρόεδρο του κόμματος προκρίνουν.

"Δεν διακυβεύεται η πορεία της ΝΔ την επόμενη ημέρα. Είμαστε πολυσυλλεκτικά κόμματα δεν είμαστε αγέλες" διαβεβαίωσε εξάλλου ο κ. Μαρκόπουλος.

Η ΝΔ θα διατηρήσει αψεγάδιαστο και κρυστάλλινο το λόγο του φιλελευθερισμού δήλωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού στην κατεύθυνση της προστασίας των θέσεων εργασίας. Η ιδιωτικοποίηση και η φιλελευθεροποίηση της ΝΔ διαπερνά και το ΠΑΣΟΚ τόνισε.

"Θα γίνει ένα συνέδριο όλα τα ιδεολογικά θέματα θα συζητηθούν" πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Η ΝΔ πρέπει να αγγίξει ζητήματα όπως το περιβάλλον που δεν άγγιξε στην 5ετία της διακυβέρνησης της ΝΔ και να αναμορφώσει το οργανωσιακό της μοντέλο πρόσθεσε.

"Όταν σταματήσαμε να ακούμε τους οπαδούς μας χάσαμε τον μπούσουλα" τόνισε κάνοντας λόγο για "κατρακύλα".

Για το ΛΑΟΣ και τον Γ. Καρατζαφέρη ανέφερε ότι κανείς δεν περισσεύει από μια παράταξη εκτιμώντας ότι πολλοί Νεοδημοκράτες πήγαν στο ΛΑΟΣ για να τιμωρήσουν τη ΝΔ.

Ψωμιάδης: Μετά την εκλογή νέου προέδρου "θα βγουν τα μαχαίρια"

Την επόμενη μέρα της εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ, την παράταξη περιμένει μια βαθιά κρίση αλλά και κραδασμοί εκτίμησε στο ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναφερόμενος στην στήριξη Αβραμόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο εμμέσως για λάθος κίνηση, λέγοντας ότι πως μπορεί την επόμενη ημέρα εκλογής προέδρου να κοιτάξει τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο.

Ξεκαθάρισε ότι σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο δεν θα στηρίξει τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο.

Ετίμησε επίσης ότι μετά την εκλογή νέου προέδρου θα βγουν τα μαχαίρια και επισήμανε την ανάγκη το κόμμα να βρει τον δρόμο του προς την κοινωνία.

Πηγή: skai.gr