Νέο σκηνικό στην κούρσα διαδοχής

Βάζοντας τέλος στη φημολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα, ο πρώην υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε επισήμως, στηρίζοντας τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

"Αρνούμαι την ασφάλεια της ουδετερότητας. Η παράταξη είναι μία και πρέπει να μείνει ενιαία και αδιαίρετη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η επιλογή του νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει με καθαρά πολιτικούς όρους.

Παράλληλα, απαντώντας στην κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ . Αβραμόπουλος σημείωσε ότι "το μέλλον του κόμματος δε βρίσκεται εκεί που υπάρχει μία μετακινούμενη εκλογική μάζα". Τόνισε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση Σαμαρά ότι πρέπει να "πείσουμε αυτούς που έφυγαν να ξαναγυρίσουν".

"Να μην ξαναζήσουμε τη δύναμη των προσωπικών μηχανισμών και των συμπεριφορών του παρελθόντος. Η επιλογή Σαμαρά οδηγεί σε διεύρυνση και ενότητα σε πορεία πιο μαχητική πιο ανοιχτή", σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: "Θα αγωνιστούμε μαζί για την αναγέννηση της παράταξης".

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την απόφαση Αβραμόπουλου, πρόσθεσε ότι η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα και κατέληξε: "μαζί με το Δημήτρη θα προχωρήσουμε για να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη και μεγαλύτερη".

"Κάθε απόφαση δεκτή" σχολίασε η κα Ντόρα Μπακογιάννη από την Ήπειρο όπου περιοδεύει, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε: "Άλλο Αβραμόπουλος, άλλο Ψωμιάδης [...] Αγωνίζομαι για την ενότητα της επόμενης μέρας. Καλώ τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να αντισταθούν στις πιέσεις και να στηρίξουν μια καθαρή και δυνατή φωνή, τη φωνή του Παναγιώτη Ψωμιάδη".

Ειδική εκπομπή θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ 100,3 από τις 10.00 – 12.00. Οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου φιλοξενούν τους κ. Κωστή Χατζηδάκη (10.00 – 11.00) και κ. Κώστα Μαρκόπουλο (11.00 -12.00) – υποστηρικτές της κας Μπακογιάννη και κ. Σαμαρά – αντίστοιχα, ενώ στη συζήτηση θα μπορούν να καταθέτουν τα ερωτήματά τους και οι ακροατές του ΣΚΑΪ, στο τηλέφωνο 210 -4800095 ή στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΪ  210-4800170 έως 4. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν ζωντανά κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης.
Πηγή: skai.gr