Στην τελική ευθεία για εκλογή νέου προέδρου

Με αντιπαράθεση σε ιδεολογικό επίπεδο, κυρίως από τους δύο ισχυρούς υποψήφιους για την αρχηγία του κόμματος, η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου από τη βάση στις 29 Νοεμβρίου.

Στο έκτακτο συνέδριο κυριάρχησε η ανοικτή σύγκρουση Μπακογιάννη - Σαμαρά, με την πρώτη να δεσμεύεται για «ανοικτό κόμμα» και τον δεύτερο για επανάκτηση της εμπιστοσύνης όσων έφυγαν απο την ΝΔ.

"Η εκλογή έχει παραδοθεί πλέον στους μηχανισμούς των υποψηφίων. Όποιος έχει τον πιο οργανωμένο μηχανισμό παίρνει την εκλογή" σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε τη Δευτέρα στα Ιωάννινα, όπου τόνισε την ανάγκη ανανέωσης και διεύρυνσης στην κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με ψηφοφόρους στην Ηλιούπολη. Παράλληλα, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βάση η οποία "αισθάνεται ότι υπάρχει αποξένωση από το κέντρο", και είπε ότι χάθηκε η αλληλεγγύη.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εκτίμησε ότι η αντιπαράθεση θα ενταθεί μετά την εκλογή προέδρου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών με απόφασή του διευκόλυνε τη διεξαγωγή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία παραχωρώντας προς χρήση τα ΚΕΠ ή άλλους χώρους που τυχόν ζητηθούν για την διαδικασία.

Μάλιστα ο Γιάννης Ραγκούσης, αποδεχόμενος αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της εκλογικής διαδικασίας, απέστειλε επιστολή προς τους νομάρχες, τους δημάρχους και τους προέδρους Κοινοτήτων, με την οποία τους καλεί να διευκολύνουν τη διαδικασία διαθέτοντας "κατά το μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές τους ανάγκες, δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των ΚΕΠ ή όποιους άλλους χώρους κρίνουν, σε συνεργασία με τους κατά τόπους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια της εκλογής προέδρου της ΝΔ, καθώς επίσης και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) που τυχόν ζητηθεί".
Πηγή: skai.gr