Ολοκληρώνεται την Κυριακή το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ

Με τοποθετήσεις συνέδρων συνεχίζεται την Κυριακή το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού που επιτρέπει εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου ενώ εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Στην ομιλία του το Σάββατο ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε ενωτικός αλλά και με τάσεις αυτοκριτικής.

Τόνισε ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να στηριχθεί από όλους και απηύθυνε έκκληση να αποφευχθούν οι αιτιάσεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Ο κ. Καραμανλής, χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα οδυνηρό για όλους, μα πιο πολύ για τον ίδιο και παραδέχθηκε ότι επί της διακυβέρνησης του υπήρξαν παραλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη.

«Δεν έχουμε ανάγκη νέας ιδεολογίας, αυτή είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και οι μεταρρυθμίσεις με βάση την παιδεία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και εθνική αυτογνωσία.

Πρέπει να ξαναβρούμε την ιδεολογική μας ταυτότητα, η ΝΔ δεν πρέπει να μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν φτάσαμε τυχαία στο αποτέλεσμα των εκλογών, πρόσθεσε, αλλά η ήττα πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο αντεπίθεσης.

Έκανε επίσης λόγο για τη σημασία της διατήρησης της πολιτισμικής ταυτότητας, τονίζοντας ότι «κάποιοι έχουν βαλθεί να αποδομήσουν τα έθνη με πρόφαση την παγκοσμιοποίηση».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή, ζήτησε την ψήφο του λέγοντας ότι τον έχει στηρίξει σε στιγμές που όλοι οι άλλοι έγιναν λαγοί.

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική σε μέλη της κυβέρνησης που εμπιστεύθηκε ο κ. Καραμανλής και τα οποία όπως είπε «αδιαφόρησαν, έκλεισαν την πόρτα τους στο λαό και αποδείχθηκαν ανίκανοι».

Τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να αποσύρει την υποψηφιότητα του από την κούρσα της διαδοχής, παρουσίασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ, τόνισε πως έχει ήσυχη τη συνείδηση του.
Πηγή: skai.gr