«Οι καλύτεροι δυνατοί, οι χειρισμοί για το Σκαραμαγκά»

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι λεπτοί, γρήγοροι και οι καλύτεροι που μπορούν να γίνουν, και η όποια τελική λύση βρεθεί θα τεθεί στην κρίση της Βουλής, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει διεθνής εκτιμητής με εντολοδόχο το ελληνικό δημόσιο, ο οποίος θα τελεί υπό την έγκριση της ThyssenKrupp, ώστε η γερμανική εταιρεία να υποβάλει προτάσεις για επιχειρηματικά σχήματα που θα μπορούσαν να τη διαδεχθούν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα και δυσάρεστες εκπλήξεις των Γερμανών για αυτό που συμφωνήθηκε, και η απόφαση του ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί λύση με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το δημόσιο, τους εργαζόμενους και εξοπλιστικά προγράμματα που εκτελούνται.

Στόχος είναι, πρόσθεσε, να μην εγκαταλειφθεί η ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του, αναρωτήθηκε πώς η ThyssenKrupp δεν είναι αξιόπιστη να λειτουργήσει τα ναυπηγεία και θα είναι αξιόπιστη να βρει ιδιώτη που θα τα αναλάβει.
Πηγή: skai.gr