Κλείσιμο

"Παγκόσμια εκστρατεία κατά της εμπορίας ανθρώπων"

Παγκόσμια εκστρατεία για την πρόληψη και αποτροπή όλων των μορφών εμπορίας ανθρώπων, πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ, για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής, ο Μπαν Κι-Μουν σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει μεταναστευτικά ρεύματα και προέτρεψε να εμπνευστούμε από την αρχαία ελληνική λέξη "φιλοξενία".

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι το θέμα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρίσμα κοντόφθαλμο και ευκαιριακό. Όπως είπε χρειάζεται να ανοίξουν νέοι δρόμοι στην πολιτική ώστε να αποφευχθεί ο ρατσισμός και η εκμετάλλευση των ανθρώπων.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων, η άρση του αποκλεισμού πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόνοιας, η δίκαιη κατανομή των μεταναστών στις χώρες της ΕΕ και η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα μας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό ενώ θα μεταβεί και στο προεδρικό μέγαρο όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Μπαν Κι-μουν θα έχει επίσης συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επισκέφθηκε και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του μουσείου, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.
Πηγή: skai.gr