"Ώρα να μπούμε στη συζήτηση του αύριο"

«Η κουβέντα του παρελθόντος έχει γίνει. Είναι ώρα να μπούμε στη συζήτηση του αύριο, καθώς οι Νεοδημοκράτες ξέρουν την ιστορία του καθενός μας» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ότι η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που εκτείνεται από τη Δεξιά μέχρι και τις παρυφές της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε νέα ρεύματα σκέψης και ιδεών.

Σε ερώτηση τι θα κάνει με τον Αντώνη Σαμαρά εάν κερδίσει στις διαδικασίες για την προεδρία της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα τον καλέσει σε μια ουσιαστική συνεργασία για τη ΝΔ, την παράταξη και την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της σε περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος.

Χαρακτήρισε ξεπερασμένο το μοντέλο του αρχηγικού κόμματος λέγοντας ότι τα κόμματα δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν με τέτοιους όρους.

Εμφανίστηκε υπερήφανη για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο σύγχρονος πατριωτισμός είναι αυτός που έχει ουσιαστική πολιτική παρέμβαση υπεράσπισης των εθνικών θεμάτων.

Η υποψήφια πρόεδρος, είπε επίσης ότι η ΝΔ πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη της και να προετοιμαστεί όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Για την υπόθεση Siemens δήλωσε ότι δεν νιώθει καθόλου εκτεθειμένη υπογραμμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει πως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ έφερνε στη Βουλή αίτημα για εξεταστική θα ψήφιζε υπέρ.
Πηγή: skai.gr