Κλείσιμο

Συνάντηση Παπανδρέου - Μπαν Κι-μουν

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, θα μιλήσει στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη. Το Φόρουμ είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το απόγευμα μαζί με την σύζυγο του ο κ. Μπαν Κι –μουν θα επισκεφτεί το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Πέμπτη θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα τον υποδεχτεί στο Κοινοβούλιο ο πρόεδρός του, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο Μπαν Κι - μουν θα απευθυνθεί στους βουλευτές στην αίθουσα της Γερουσίας και κατόπιν θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής σε αναγνώριση του «διαχρονικού σημαντικού ρόλου» που διαδραματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και των λαών, αλλά και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ίδιος προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: skai.gr