ΝΔ: Στις 29 Νοεμβρίου οι κάλπες για το νέο αρχηγό

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ και στις 29 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου. Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας και θα περνούν, έτσι, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος.

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

Όσον αφορά στο έκτακτο συνέδριο, θα αρχίσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου με τις ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο.

Εν τω μεταξύ, πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ.  Το κείμενο αυτό, όπως αναφέρουν, δε στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Η "κίνηση νέων"  υπογράφεται από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.
Πηγή: skai.gr