Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δ. Αβραμόπουλος

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταγγέλλοντας ουσιαστικά το κλίμα πόλωσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, το Σάββατο.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, αποδέχθηκε μία λύση η οποία δεν απηχούσε τις πραγματικές του απόψεις, κρίνοντας ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξης.

Κατέληξε λέγοντας ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα αρνείται να γίνει μέρος της εσωτερικής σύγκρουσης γι αυτό και αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος στη δήλωση αποχώρησής του αναφέρει "επέμεινα από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής", και συνεχίζει: 

"Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του.
 
Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης.

Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης.
 
Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του.

Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος".

Καταλήγοντας, ο πρώην υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σημειώνει ότι η περαιτέρω συμβολή του θα είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από σκέψεις και υστεροβουλία. "Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας".

Αναλυτικά η δήλωση Δημήτρη Αβραμόπουλου
.

Νωρίτερα, υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη ετάχθη με γραπτή του δήλωση ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος είπε ότι "η κα Μπακογιάννη μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επανέλαβε την πρότασή του για μία υποψηφιότητα, καλώντας τους κκ Σαμαρά και Αβραμόπουλο να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. "Εγγυόμαστε όλοι την ενότητα του κόμματος την επόμενη ημέρα, η παράταξη δε συγχωρεί ακραίες συμπεριφορές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την απόφαση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:

«Σέβομαι αλλά συγχρόνως λυπάμαι για την απόφαση αυτή του Δ. Αβραμόπουλου, τις θέσεις του οποίου επανειλημμένα επικρότησα.
Στη Νέα Δημοκρατία δεν περισσεύει κανείς. Προσωπικά αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης.
Θα μετανιώσουμε, όμως, αν συνεχίσουμε να έχουμε την πλάτη γυρισμένη στην κοινωνία. Όλες οι άλλες σκέψεις είναι εκ του πονηρού.
Όσον αφορά εμένα, θα μείνω μέχρι το τέλος γιατί έμαθα να πολεμάω. Θα μείνω γιατί είμαι πολύ σκληρό καρύδι για να πεθάνω πολιτικά».
Πηγή: skai.gr