Πυρετώδεις ρυθμοί ενόψει συνεδρίου

Μετά από διαβουλεύσεις που οδήγησαν στον τελικό συμβιβασμό για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ, οι υποψήφιοι αρχηγοί ρίχνονται και πάλι στην προεκλογική μάχη και ετοιμάζουν τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν στην επόμενη αναμέτρησή τους το Σάββατο στο έκτακτο συνέδριο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη περιόδευσε στο Αγρίνιο, από όπου υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγών στα "κακώς κείμενα" που απομάκρυναν τον κόσμο από τη ΝΔ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", έκανε λόγο για κομματική γραφειοκρατία που εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΝΔ και τόνισε την αναγκαιότητα για "επανίδρυση της παράταξης". Μάλιστα, σημείωσε ότι η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική, κυρίως απέναντι στη νέα γενιά".

Ο Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα τόνισε ότι "κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της Παράταξης. Δεν πτοούμαι".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης επανέλαβε την πρότασή του για μία υποψηφιότητα, καλώντας τους κκ Σαμαρά και Αβραμόπουλο να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. "Εγγυόμαστε όλοι την ενότητα του κόμματος την επόμενη ημέρα, η παράταξη δε συγχωρεί ακραίες συμπεριφορές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
Πηγή: skai.gr