Μόνο μέλη, όχι φίλοι

Απέρριψε οριστικά η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της ΝΔ την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να μετάσχουν στην εκλογή νέου αρχηγού και οι φίλοι του κόμματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου, το ερχόμενο Σάββατο, στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για τη διαδικασία και την πρόταση περί αλλαγής του καταστατικού που θα απευθύνει στο Συνέδριο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ ανέφερε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου κ. Δ. Σιούφα συναποφάσισαν με "λουδοβίκεια λογική" τη διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος χωρίς να ακούσουν απόψεις και χωρίς να γίνει συζήτηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο και συμπλήρωσε πως θα αποφασίσει τι θα κάνει και στο συνέδριο. Σημείωσε, πάντως, πως εάν το συνέδριο έχει διάρκεια δύο-τριών ωρών, επειδή δεν μπορεί να εξευτελίζεται η έννοια του οργάνου, όπως είπε, ο ίδιος πιθανολογεί να μην παραστεί.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα "αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η κυβέρνηση μένει χωρίς αντιπολίτευση".

Η Ντόρα Μπακογιάνη ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή η εκλογή από τα μέλη, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι αν συμφωνήσουν όλοι δεν έχει αντίρρηση να ψηφίσουν και οι φίλοι, ενώ ο Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι ο ίδιος τηρεί την υπογραφή του.
Πηγή: skai.gr