Μειωμένο ενδιαφέρον για τη διαδοχή στη ΝΔ

Μειωμένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατίας, αλλά και προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη, καταγράφει έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν ότι ενδιαφέρονται λίγο ή καθόλου για τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα δεν έχουν πρόθεση να συμμετάσχει στην εκλογή νέου προέδρου.

Σαφές προβάδισμα, πάντως, καταγράφει η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να επανέλθει στην εξουσία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας της στη Μακεδονία η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρεθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα συναντηθεί και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε το απόγευμα το Σάββατο την Σπάρτη και σε ξενοδοχείο της πόλης συνάντησε και μίλησε σε στελέχη της ΝΔ.

Ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου την Τρίπολη και είχε συνάντηση αρχικά με το Νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και στη συνέχεια με τα μέλη της ΝΟΔΕ Αρκαδίας μίλησε και σε στελέχη της ΝΔ που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Πηγή: skai.gr