Κλείσιμο

Απαντήσεις Σαμαρά – Αβραμόπουλου στην Ν. Μπακογιάννη

Στην επιστολή που έλαβαν από την Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία του κόμματος απάντησαν την Παρασκευή οι ανθυποψήφιοι της Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώτος με επιστολή που της απέστειλε και ο δεύτερος με δήλωσή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του στην κα Μπακογιάννη αναφέρει:

"Αγαπητή Ντόρα,

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας, να τηρήσουμε έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς. Και όπως γνωρίζεις αυτό πράττω, εκφράζοντας την εντολή όλης της Παράταξης για ενότητα μεταξύ μας και ισχυρή Αντιπολίτευση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε και θα πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν πεδίο μεταξύ μας προστριβών. Η προγραμματισμένη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, δεν μου επιτρέπει να συναντηθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χρήσιμο θα ήταν όμως, οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να βρεθεί από κοινού ο κατάλληλος χρόνος".

Εξ άλλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς αναφορικά με την επιστολή, που απέστειλε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη. Αυτά επαναλαμβάνω σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία, από την πρώτη ημέρα.

Όσο για δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο, αυτό ούτως ή άλλως θα γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο. Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή.

Ας τελειώνουμε όμως, με τα διαδικαστικά και ας μπούμε βαθιά στον προβληματισμό και την πολιτική ουσία της κρίσιμης για το μέλλον της παράταξής μας, συγκυρίας, μέσα από την οποία, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει και θα βγει ανανεωμένη, περισσότερο ενωμένη, πιο ισχυρή, πιο πειστική, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για το νέο δυναμικό και πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας". 

Στις 31 Οκτωβρίου συνεδριάζει η ΚΕ της ΝΔ

Συγκαλείται ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, εισήγηση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων Προέδρων ως προς την τροποποίηση των διατάξεων του Καταστατικού για την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, τοποθέτηση των τεσσάρων υποψηφίων πάνω στην πρόταση στην οποία ομόφωνα κατέληξαν και απόφαση επί της πρότασης τροποποίησης των διατάξεων του Καταστατικού.

Πηγή: skai.gr