Τη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ο Γκρουέφσκι

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γίρζι Μπούσεκ, με την οποία ζητά τη στήριξη του ευρωπαϊκού θεσμού, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, καθώς και για την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου.

"Με την πρόσφατα δημοσιευθείσα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και τη ληφθείσα σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι προσπάθειες και τα επιτεύγματα όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας μου λαμβάνουν ισχυρή αναγνώριση και επιβεβαίωση, των οποίων, ελπίζω ειλικρινά, πως θα ακολουθήσει ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ τον ερχόμενο Δεκέμβριο και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων το επόμενο έτος στην πράξη", αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του.

"Ταυτόχρονα, είμαι βαθιά πεπεισμένος πως η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα λάβει την απαραίτητη στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η πορεία κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Μακεδόνες πολίτες από τον Ιανουάριο του ερχόμενου χρόνου", αναφέρεται ακόμη στην επιστολή του κ. Γκρούεφσκι.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογραμμίζει επίσης, ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη μέχρι στιγμής συνεχή στήριξη και ενεργό συνεισφορά του Ευρωκοινοβουλίου όσον αφορά στις συνολικές προσπάθειες της ΠΓΔΜ στη διαδικασία της ευρωπαϊκής της ενσωμάτωσης, κάτι που, όπως αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι, είναι πεπεισμένος πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον, στο πνεύμα της συναφθείσας εταιρικής σχέσης και της αμοιβαίας συνεργασίας.
Πηγή: skai.gr