Σαμαράς: Άμεση επανίδρυση – Επιστροφή στην ιδεολογία

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη ΝΔ γιατί "υποστείλαμε τις σημαίες μας".

"Κάποιοι νόμισαν ότι οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες και ενώ οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει", τονίζει και σημειώνει: "χωρίς ιδεολογία χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν προσπάθησε να εκσυγχρονίσει την ιδεολογία της, αλλά προσπάθησε να την κρύψει".

Ο κ. Σαμαράς προτείνει άμεση επανίδρυση της ΝΔ, επιστροφή στην ιδεολογία της και στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος.

Τάσσεται υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που δίνει προτεραιότητες, όπως αναφέρει, στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.

Αναφερόμενος στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι "σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση" και "δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό".

Σχολιάζοντας απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού, είτε από τους συνέδρους είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε "οποιοδήποτε γήπεδο", όμως θεωρεί ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ζητά η βάση της Νέας Δημοκρατίας. "Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες", προσθέτει.

Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά καταλήγει:

"Το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους. Δηλαδή, την εκλογή του προέδρου από τη βάση".
Πηγή: skai.gr