Κλείσιμο

Συναντήσεις κορυφαίων για το συνέδριο

Πρωτοβουλία για συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερομένων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενόψει του συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητά από όλους τους υποψηφίους να δεσμευτούν σε μια σειρά πολιτικών και οργανωτικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα να υπάρξει συμφωνία, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα την επόμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 11 το πρωί είχε συνάντηση με τη Ντόρα Μπακιογιάννη, ενώ εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση και με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τον Μιλτιάδη Εβερτ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και σε δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την άλλη βδομάδα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ΝΔ το ουσιαστικό αντιπολιτευτικό της έργο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει τελικά υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

"Δεν είναι αυτοσκοπός τα αξιώματα, ούτε η φανέλα, με ενδιαφέρει η ΝΔ και να προστατεύσω" τη ΝΔ είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει υπό την προεδρία του Δημήτρη Σιούφα, η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου της ΝΔ.

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση τάσσονται οι κύριοι διεκδικητές της θέσης: Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ζητούμενο είναι εάν θα υπάρξει απόφαση για χρονική διεύρυνση του συνεδρίου πέραν της μιας ημέρας, ενώ μέσω συνεργατών ο κ. Καραμανλής διαμηνύει ότι στις 8 Νοεμβρίου αποχωρεί απο την αρχηγία.

Έκκληση για ανοιχτό συνέδριο απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο νομάρχης Θεσσαλονικής και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Πηγή: skai.gr