Κλείσιμο

Εμπλοκή στελεχών της ΕΥΠ στην υπόθεση C4I

Εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων πρώην στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στο σκέλος της υπόθεσης Siemens που αφορά στις διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I "δείχνουν" δύο επώνυμες επιστολές, οι οποίες περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης και βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μεταξύ άλλων, οι δύο εμπλεκόμενοι, οι οποίοι κατείχαν διευθυντικές θέσεις και στο διάστημα πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν θετικά τη διαδικασία αξιολόγησης του C4I.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλος αποφάσισε να στείλει το φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν στη δράση των δύο πρώην στελεχών, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Σακελλάκο ώστε να τα αξιολογήσει στο πλαίσιο της ανάκρισης που διεξάγεται για την υπόθεση Siemens. Πάντως,  στις αρχές Σεπτεμβρίου, προηγήθηκε αντίστοιχη πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΥΠ να στείλει τα στοιχεία για τη δράση των δύο στελεχών στον κ. Σακελλάκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ωστόσο, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι αν και η δραστηριότητα των δύο στελεχών ήταν γνωστή από το 2005 – είχε μάλιστα καταγγελθεί με συγκεκριμένα στοιχεία στην ηγεσία της ΕΥΠ και στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, τα οποία αποδείχτηκαν αληθή – μόλις πριν από δύο μήνες οι δύο εμπλεκόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν και αποχώρησαν από την Υπηρεσία.

Περικοπές θέσεων εργασίας στην Siemens

Μετά την Θεσσαλονίκη, η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε περιορισμό των δραστηριοτήτων της και στην Αττική, περικόπτοντας 300 θέσεις εργασίας. Οι περικοπές αφορούν στο τμήμα που εκτελεί τα έργα Εντολής και Ελέγχου, τα γνωστά C4I και GSMR, αλλά και στο τμήμα της πληροφορικής, ενώ εξετάζεται και η πώληση του τμήματος παραγωγής λογισμικού.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, οι περικοπές οφείλονται στην οικονομική κρίση.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή