Κλείσιμο

Επιστολή Γκιουλέκα για την κατάργηση του Μακεδονίας - Θράκης

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και νυν βουλευτής ΝΔ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας (φωτό), με την οποία του ζητά να επανεξετάσει την απόφασή του ως προς την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει στην επιστολή του πως ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε μετονομάσει το συγκεκριμένο υπουργείο, από Βορείου Ελλάδος σε Μακεδονίας - Θράκης, για εθνικούς λόγους, οι οποίοι - όπως υποστηρίζει - δεν εξέλειπαν.

Καταλήγοντας ο κ. Γκιουλέκας ισχυρίζεται πως η σχετική απόφαση προκάλεσε αγανάκτηση στους Βορειοελλαδίτες Μακεδόνες και τους Θεσσαλονικείς.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του απερχόμενου στο χαρτοφυλάκιο αυτό υπουργού Σταύρου Καλαφάτη.

«Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης» υποστηρίζει ο κ. Καλαφάτης.
Πηγή: skai.gr