«Κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη προέδρου»

Με απόφαση του Πρόεδρου της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή συγκαλείται σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.2 του Καταστατικού, Έκτακτο Συνέδριο για την εκλογή Πρόεδρου του Κόμματος. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 7 Νοεμβρίου 2009.

Να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας, αποφεύγοντας να απαντήσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. "Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το περιβάλλον του διοχέτευε ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ χαρακτήριζε υποβολιμαία τα σενάρια που φέρουν τον κ. Αβραμόπουλο να θέτει υποψηφιότητα και στη συνέχεια να την αποσύρει.

Αιχμές για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ άφησε στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ευχήθηκε στη νέα ηγεσία «να μη συναντήσει αγκυλώσεις, βαρονίες, μυστικοσυμβούλους και οικογένειες που έπαιζαν το ρόλο των ψιθυριστών».

"Κλειστά τα χαρτιά του" κράτησε ο Α. Σαμαράς

Αποχωρώντας από το υπουργείο Πολιτισμού μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους αλλά απέφυγε να απαντήσει σε θέματα διαδοχολογίας. Δήλωσε ότι «η παράταξη της ΝΔ διαθέτει και ιδέες και δύναμη και ανθρώπους για να την πάνε και πάλι ψηλά».

Πηγή: skai.gr