Ζυμώσεις για την «επόμενη μέρα» στη ΝΔ

Ημέρα ζυμώσεων η Τετάρτη στη Ρηγίλλης, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο έκτακτο συνέδριο που θα επιλέξει το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του, ενώ τον επισκέφθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας βγαίνοντας από τη Ρηγίλλης δεν έκανε δηλώσεις

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής σε δηλώσεις του, πρότεινε να τοποθετηθεί πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, ο πρώην υπουργός Άμυνας και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης, γιατί όπως είπε ο κ. Καλαντζής είναι εξασφαλισμένη η ουδετερότητά του.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι θα προτείνει εκλογή προέδρου με ανοιχτές διαδικασίες.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε υποβολιμαία τα σενάρια που τον φέρουν να θέτει υποψηφιότητα και στη συνέχεια να την αποσύρει.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την ήττα της ΝΔ δυνατό σοκ.

Τον κ. Καραμανλή επισκέφτηκε και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ορισμένα στελέχη της ΝΔ επιθυμούν την παραμονή του κ. Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως υπάρχουν πρωτοβουλίες για τη συλλογή ψήφων που θα πιέσουν τον κ. Καραμανλή να μην αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος.
Πηγή: skai.gr